Usvojeni standardi

oNama sertifikatiIStandardi

Potrošači očekuju i zahtevaju bezbednu hranu, a standardi ISO 9001:2015 i HACCP im daju sigurnost da im...

Pročitajte više

Ekologija

oNama ekologija

Jedna od najvećih ekoloških poruka glasi „misliti globalno, a delovati lokalno“. Žito Bačka se...

Pročitajte više

O nama

Mlin

Kulski mlin Žito Bačka osnovan je početkom 20. veka - tačnije 1916 godine. Ozbiljnom rekonstrukcijom 1975. godine počinje rad kao jedan od najvećih i najsavremenijih pogona tog vremena. Privatizacijom 2004. godine je proširena osnovna delatnost i osigurana vodeća pozicija u Srbiji i regionu.

Kulski mlin Žito Bačka se geografski nalazi na najboljem položaju, ima idealnu mikro klimu za proizvodnju pšenice. Prostire se na površini od 174 ARA, gde je smeštena celokupna proizvodnja i skladišni kapaciteti. Dnevni kapacitet proizvodnje brašna je 220 T. Raspolažemo i smeštajnim kapacitetom od 3.000 T rinfuznog brašna. Uslovi skladištenja se stalno kontrolišu od strane vrhunskih stručnjaka koji brinu o kvalitetu sirovine i pažljivo biraju sortiment žita. Mlin je rekonstruisan 2013. godine, čime je povećan proizvodni asortiman koje moderno doba 21. veka i zahteva. Visoko tehnološkom laboratorijom obavljaju se svakodnevne analize i vodi računa o kvalitetu brašna. Dugogodišnji smo pouzdani skladištar za potrebe Direkcije republičkih robnih rezervi.

Zbog izuzetnog kvaliteta brašna dugi niz godina tradicionalno sarađujemo sa velikim konditorskim i pekarskim proizvođačima. Čelni ljudi ovog preduzeća svojim zalaganjem zasnovanim na tradiciji i kvalitetu održali su prepoznatljiv brend na tržištu.

Uz standardnu proizvodnju brašna, nudimo veliki asortiman namenskog brašna:

T-400, T-500, T-650, T-850, T-1100, Brašno za štrudle, Brašno za pite, kore, burek, Brašno za pizzu, Brašno za zamrznut program, Konditorska brašna: za keks, slano pecivo, čajno pecivo, Pšenični griz, Pšenične mekinje za ljudsku ishranu i Stočno brašno.

brasno1

Silos

Sa skladišnim kapacitetima od 155.000 tona, Žito-Bačka spada u najveća skladišta u Srbiji. 

Silosi u Kuli su kapaciteta 50.000 tona, od navedenog kapaciteta 30.000 tona koristi za smeštanje svih ratarskih kultura uključujući žitarice i uljarice, dok se 20.000 tona koristi isključivo za smeštanje pšenice. 

U toku 2011. godine kupljena je nova sušara na gas proizvođača Strahl iz Italije, kapaciteta 36 t/sat sa spuštanjem vlage kod kukuruza sa 28% na 14%.

Takođe je kupljen Frigo uređaj koji služi za rashlađivanje žitarica u ćelijama, kapaciteta 500t za 24 sata rashlađivanja sa   spuštanjem temperature za 15 stepeni.

Kupljeni su i novi aspirateri Schmidth-Seeger (100t/h), kako bi se poboljšala dorada žitarica.

U okviru silosa se nalaze tri ulazno/izlazne vage od 60 tona, tri prijemna mesta sa kip rampama, 2 prijemna mesta bez kip rampi, 10 mesta za utovar, a sve to doprinosi bržem prijemu kao i isporuci robe iz silosa.

ZB 108

Kontakt informacije

univerzalni kontaktInformacije

U svakom trenutku nas možete kontaktirati za sve potrebne informacije, pitanja, komentare, podatke...

Pročitajte više

Politika kvaliteta

univerzalna politikaKvaliteta

Žito Bačka DOO utvrđuje ovu Politiku kvaliteta radi obezbeđenja da će usluge koje pruža i proizvodi koji...

Pročitajte više