Usvojeni standardi

oNama sertifikatiIStandardi

Potrošači očekuju i zahtevaju bezbednu hranu, a standardi ISO 9001 i HACCP im daju sigurnost da im...

Pročitajte više

Ekologija

oNama ekologija

Jedna od najvećih ekoloških poruka glasi „misliti globalno, a delovati lokalno“. Kompanija MK Group se...

Pročitajte više

Miodrag Kostić

Predsednik kompanije MK Group, Miodrag Kostić, rođen 25. avgusta 1959. godine, nakon završetka studija na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, na smeru Informacione tehnologije 1983. godine, započeo je svoju karijeru u svetu privatnog preduzetništva u kome uspešno posluje već više od 30 godina.

Miodrag KosticMala privatna firma za trgovinu, uvoz-izvoz i proizvodju koju Miodrag Kostić osniva 1983. je tokom godina prerasla u poslovni sistem koji danas obuhvata više od 40 preduzeća i broji preko 7.000 zaposlenih na područiju Srbije.

Miodrag Kostić je trenutno na čelu najveće vertikalno integrisane kompanije u Evropi, sa ozbiljnim planovima za proširenje i na druga tržišta. On važi za jednog od vrhunskih eksperata i poznavalaca menadžmenta u agrarnoj i šećernoj industriji, kao i za osobu koja teži ka usavršavanju i pronalaženju novih poslovnih izazova.

Jedan od tih izazova Miodrag Kostić je pronašao u turizmu. On je svoju viziju realizovao ulaganjem u hotelske i apartmanske komplekse na Kopaoniku. Osniva novu kompaniju MK Mountain Resort koja obuhvata hotele Grand i Angella, kao i apartmansko naselje Konaci „Sunčani Vrhovi” na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu i Hotel Kempinski Palace u Portorožu.

Na svetskom nivou se podiže svest o važnosti obnovljivih energetskih resursa, i sa tim u vidu, Miodrag Kostić osniva kompaniju MK Fintel Wind koja za svoju osnovnu delatnost ima proizvodnju „zelene“ električne energije.

U okviru novih poslovnih poduhvata, Miodrag Kostić se odlučuje da sredinom novembra 2011. godine, u sastav MK Group dovede vodeću kompaniju na teritoriji Srbije u oblasti proizvodnje mesa i prerađevina od mesa, Carnex.

Pored poljoprivrede, šećera i proizvodnje mesa, turizma, obnovljivih izvora energije, MK Group je 2015. godine kupila AIK banku u Srbiji i postala akcionar Gorenjske banke u Sloveniji, a članica MK Grupe - M&V Investment je jedna od najvećih brokerskih kuća u Srbiji u poslednjih 10 godina.

Jedna od odlika uspešnog preduzetnika je svestranost i mogućnost obavljanja nekoliko poslova istovremeno i vrlo uspešno. Stoga nije neobično da Miodrag Kostić pored vođenja jedne od najvećih kompanija na ovim prostorima takođe raspoređuje svoje vreme i na druge bitne poslovne uloge, poput učešća u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji, vlasništva najpoznatije brokerske kuće na ovim prostorima i vršenja dužnosti predsednika Upravnog odbora AIK banke. Uz sve navedeno Miodrag Kostić je i član kluba „Privrednik”, član Srpske Asocijacije Menadžera, član UO i skupštine Privredne Komore Srbije, kao i predsednik Skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save.

Odlika uspešnog poslovnog čoveka je želja da se zahvali zajednici i uloži u okruženje u kome njegova kompanija posluje. MK Group i Miodrag Kostić, sistematski i planski investiraju u društvo, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnija. Zadužbina porodice Kostić je postala Roditeljska kuća za decu obolelu od raka pri udruženju NURDOR i „Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“, dok je izgradnjom kuće za mlade u SOS Dečijem selu u Kraljevu 2012. godine, formiran novi dom za 15 tinejdžera.

Miodrag Kostić je tokom svoje karijere bio dobitnik brojnih priznanja i nagrada od „Najbolji menadžer u 2013. godini” i „Najbolji industrijalac” do „Najuspešniji čovek Vojvodine” i „Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”. Od posebnog značaja je nagrada „Zlatni dinar Cara Dušana - kompanija decenije”.

Kompanija MK Group je u više navrata proglašena za najuspešniju kompaniju kako u Srbiji tako i u regionu, a posebna priznanja čine Orden “Kompanija heroj” za doniranje sredstava u humanitarnoj akciji „Bitka za bebe”. 2012. godine, kao i 2013. godine priznanje “Moj izbor” za društveno najodgovorniju kompaniju u Srbiji za izgradnju Kuće za mlade u SOS Dečijem selu Kraljevo. 

Kontakt informacije

univerzalni kontaktInformacije

U svakom trenutku nas možete kontaktirati za sve potrebne informacije, pitanja, komentare, podatke...

Pročitajte više

Politika kvaliteta

univerzalna politikaKvaliteta

Žito Bačka DOO utvrđuje ovu Politiku kvaliteta radi obezbeđenja da će usluge koje pruža i proizvodi koji...

Pročitajte više