Žito Bačka sertifikovala svoju proizvodnju

zastita zsKada najviše rukovodstvo donese odluku da unapredi menadžment zaštite životne sredine i menadžment zaštite zdravlja i bezbednosti na radu u svojoj kompaniji usaglašavanjem sa međunarodnim standardima, tada preuzima i obavezu da će stalno pratiti, kontrolisati i raditi na poboljšanju sistema. Ključ do uspešnog upravljanja životnom i radnom sredinom je upravo posvećenost najvišeg rukovodstva, koja je od suštinske važnosti.

Iako sertifikacija sistema upravljanja zaštitom životne sredine (ISO 14001:2004) i sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu (OHSAS 18001:2007) nije zakonska obaveza, članica MK Group, kompanija Žito Bačka d.o.o. iz Kule je naporno radila tokom cele godine kako bi krajem avgusta uspešno sertifikovala ova dva standarda. Kompanija je razvila svoju individualnu politiku, koja predstavlja pokretač za održavanje i potencijalno unapređenje učinka zaštite životne sredine i bezbednosti i zaštite na radu.

Sistemi su primenjeni na skladištenje žitarica, proizvodnju i prodaju brašna.

Do prve nadzorne provere sistema, koja se očekuje na leto 2016. godine, kompanija Žito Bačka d.o.o. će raditi na stalnom poboljšanju, kako bi dokazala progresiju unapređenja oba sistema.

15 09 18 Zitobacka ISO 14001 SERTIFIKAT srp

15 09 18 Zitobacka OHSAS 18001 SERTIFIKAT srp